На друштвеним мрежама појавио се снимак на коме група навијача Наполија испред стадиона прославља победу своје екипе уз песму посвећену "делијама" и са српском заставом. 

Од раније је познато да постоји поштовање и пријатељство између присталица црвено-белих и навијача Наполија, а сада су фанови првопласираног тима италијанске лиге наводно на овај начин провоцирали навијаче Роме.

Подсетимо, Звездине "делије" одузеле заставу једне од најпознатијих подгрупа Роме - "Федајн Рома", усред Рима. Ова озоглашена група у Италији основана је 1970. године,а носе име по иранској терористичкој групи и у преводу значи "они који се жртвују."

Годинама уназад има репутацију да у навијачким окршајима користе ножеве и да њихови напади укључују убадања у задњицу - понижавајући напад који не доводи до оптужбе за убиство.

 

 

Осим на овом снимку, српска застава могла се видети и на трибинама стадиона Дијего Армандо Марадона током трајања самог меча. 

Иначе, навијачи Наполија важе за једне од најбољих у читавој Италији, а посебно ривалство постоји између њих и навијача Роме те не треба много да изненади овакав гест.

Подсетимо, како је објавила "Газета дело спорт", присталице Црвене звезде су усред Рима напале главну навијачку групу Роме, "Федајн" и, иако малобројније, у тој заседи успели да им отму транспаренте.

"Газета" је објавила и снимак, који следи нешто ниже, а објашњење уз тај снимак гласило је овако:

- Невероватно је шта се десило (у суботу увече) после утакмице Рома - Емполи, испред Олимпијског стадиона. Група од око 30-40 навијача Звезде, названих "делије", који су у братским односима са навијачима Наполија, направило је заседу за 50-60 Роминих ултраса из групе Федајн, којима су отели заставу и друге ствари. Погледајте снимак који показује како београдски навијачи напуштају лице места, а "Романисти" се удружују и крећу за својим непријатељима како би преотели плен - пише "Газета дело спорт".

А ево и поменутог снимка:

Фудбалери Наполија налазе се на лидерској позицији италијанске Серије А након 22 одиграна кола са 59 бодова, чак 16 више од другопласираног Интера који има утакмицу мање. 

 

Стандингс провидед бy Софасцоре

 

Наполи је само два пута у историји био првак Италије и то када је екипу предводио легендарни Дијего Армандо Марадона у сезонама 1986/87 и 1989/90. Ако не буде превише изненађења до краја сезоне, чини се да ће тим из Напуља по трећи пут понети титулу најбољег тима Италије.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".