Ekipa Glazgov rendžersa je dopustila je Patriku da postigne pogodak i to nakon reakcije svog stratega, koji je održao lekciju iz fer-pleja čitavoj fudbalskoj planeti.

Majkl Bil dao je instrukciju svojim izabranicima da dopuste rivalu da zatrese njihovu mrežu, a evo šta stoji iza ove potpuno nesvakidašnje scene.

Pri rezultatu 1:1, 20 minuta pre kraja, škotski gigant je postigo pogodak u kontroverznim okolnostima.

Nakon povrede Amerikanca Malika Tilmana iz Randžersa, domaći su izbacili loptu iz igre kako bi se njihovom igraču ukazala pomoć. Kad je igra nastavljena, Patrik je izveo aut i poželeo da vrati loptu rivalu.

 

 

Međutim, Tilman, koji nije video da su njegovi saigrači prethodno bili ti koji su "skrivili" aut, pomalo "bezobrazno" je oduzeo loptu rivalima i - dao im gol. Usput se i uhvatio u koštac sa Kevinom Holtom.

Nakon toga, svi igrači Patrika su krenuli da se obračunaju sa Tilmanom, ali je ubrzo usledio potez za pamćenje. Mnogi će reći to je najmanje što su mogli da urade popularni "policajci".

Naime, Skot Tifouni je krenuo sa centra terena a, po nagovoru svog stratega, igrači Rendžersa su ga pustili da zatrese mrežu i tako izjednači rezultat.

Istina, golman MekGregor je pokazao neku vrstu otpora, pola u šali a pola u zbilji, ali su gosti ipak uspeli da doću do poravnanja. Nakon toga je usledilo i rukovanje dvojice trenera.

Utakmica je na kraju okončana pobedom Rendžersa koji su do teškog trijumfa protiv niželigaša stigli u samom finišu.

U 86. minuti gol je postigao Sands, ali svet će pričati o ovom sportskom gestu, koga verovatno ne bi bilo da nije bilo gospodina Majkla Bila. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".