Bolonja je na svom Instagram profilu najavila seriju "Mi smo jedno" posvećenu legendarnom Mihi. Kako se navodi, 20. februara, na Mihajlovićev rođendan počinje prikazivanje dokumentarne serije od pet epizoda koja je snimljena u Mihinu čast. 

Serija će se prikazivati na popularnoj platformi DAZN, a svi prihodi ići će Institutu za imunobiologiju, transplataciju i tretman ćelijama na Univerzitetu u Bolonji. 

Serija ima pet epizoda od po 30 minuta, a tema je poslednja sezona Siniše Mihajlovića u Bolonji. Kako se navodi, epizode će biti sačinjene od nemontiranih fotografija i snimaka koje su zabeležene u sezoni 2021/22, a uključivaće Mihajlovićeve govore u svlačionici, svakodnevni život igrača, tenzije i trenutke radosti, ali i tuge.

 

 

- Prvobitno je bilo planirano da serija izađe još krajem decembra, ali je emitovanje odloženo zbog pogoršanja zdravstvene situacije Siniše, a kasnije i njegove smrti. Deluje da je nekako bilo najbolje da se ona objavi sada, na dan njegovog rođenja, koji je simboličan dan za sve navijače Bolonje i one koji su ga poznavali, da se vidi koliku je strast imao u svom radu, čak i tokom tretmana i terapija - rekao je direktor Bolonje, Klaudio Fenući, prenose italijanski mediji.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra prošle godine nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

Siniša Mihajlović biografija

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Foto: FK Crvena Zvezda

 

Foto: Profimedia

 

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

Posle završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka kao i jedan trofej superkupa Italije.

Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Posednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

Foto: Profimedia

 

Nedavno su fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali prvi meč prolećnog dela sezone u Mihinu čast, a članovi njegove porodice bili su počasni gosti na stadionu Rajko Mitić. 

Foto: Č. Vuković

 

Foto: Printskrin/Arena sport

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".