Blažević se od 2011. godine borio protiv raka prostate koji je dva puta uspeo da pobedi. Međutim, opaka bolest se vratila i po treći put, a legendarni Ćiro nije izdržao.

Fudbalski svet pogođen je ovom vešću o odlasku velikog stručnjaka, a od Ćire su se oprostile brojne poznate ličnosti iz sveta sporta. To je u telefonskom razgovoru za hrvatske medije uradio i Aljoša Asanović, bivši jugoslovenski i hrvatski fudbaler koji se proslavio u dresu splitskog Hajduka, a potom je igrao i za Monpelje, Valjadolid, Derbi kaunti, Napoli i Panatinaikos.

- Znao sam, bolestan je naš Ćiro, godine su to, opaka bolest. No, kad se dogodi kao da ti se život sruši. Otac, on je meni bio otac. A znaš, pa i knjigu smo pisali, on je s nama radio na njoj - rekao je Asanović i otkrio da su Ćiro i on jedva razgovarali dok je igrao za reprezentaciju Hrvatske.

Foto: N. Paraušić

 

- A on je o meni takve lepe stvari pričao, toliko me voleo. Da, voleo sam ja njega. Ali, zapamtite. Niko, nikad nije, niti će, voleti kao Ćiro Blažević. Sve ljude oko sebe, sav svet, život. NJegova ljubav bila je nadrealno bezgranična. Osetio sam to davno, a sada kada sam video da je ta ljubav otišla na drugi svet, uništilo me - istakao je neutešni Asanović, prenosi portal Dnevno.hr.

Bivši fudbaler je kroz suze otkrio da se oseća usamljeno u ovom trenutku, a hrvatski novinar ga je podsetio da je pokojni Ćiro o njemu imao samo reči hvale.

Foto: N. Paraušić

 

“Asanović je premijer, Zvonimir Boban ministar pravosuđa, Igor Štimac ministar unutrašnjih poslova, a Davor Šuker ministar finansija. Zna se ko raspoređuje ministre – premijer!”, govorio je svojevremeno Ćiro.

Foto: N. Paraušić

 

- Kažem ti, mi uopšte nismo razgovarali, sa tim čovekom sam se razumeo pogledima. On je to osetio. Kad sam prolazio kraj njega malo bi se naklonio i rekao ‘Dobar dan šefe’. A on bi me potapšao po ramenu ili samo uzvratio ‘I tebi’ - priseća se Asanović koji ističe da odlaskom Ćira završena jedna era.

Asanović je zamolio novinara da mu pročita deo iz Ćirove knjige posvećen baš njemu. 

Foto: MV

 

„To sam ja, Ćiro Blažević, oko Aljoše prepoznao. To su prepoznali i njegovi saigrači, jer vi možete biti najpametniji i najinteligentniji i najduhovitiji, ali ne možete dobiti mesto u jednoj takvoj fudbalskoj obitelji ako vaš učinak na najvitalnijem mestu, terenu, nije takav da se nametnete. Trebalo mi je mnogo da shvatim da je on bio epicentar hrvatske fudbalske reprezentacije. Nema nikakve sumnje da su Zvonimir Boban i Davor Šuker kod mene imali veće značenje, pa možda i pažnju. Veličina Aljoše, koji je sve to registrovao jer njemu ništa nije moglo pobeći, jeste u tome što mu to nikad nije smetalo. Kao što ne smeta čoveku koji zna koliko vredi. On je mogao, da nije takva klasa, najveća klasa, probuditi neku svoju sujetu i reagovati na neki način, da ja nikad ne bih mogao shvatiti da je on začetnik nereda u reprezentaciji. Međutim, svoju je neverovatnu inteligenciju uvek usmeravao u pozitivnom pravcu. Sa mnom je imao veoma interesantan odnos. Pazite, nikad mi nismo razgovarali, ali smo se savršeno razumeli. I nadopunjavali. Ono njegovo ‘Šefe, sve znam’ ili ‘Ne morati mi govoriti’ pokazatelj je našeg savršenog međusobnog razumevanja. Ja sam uvek znao da on sve zna! Da, Aljoša Asanović je moja divna uspomena koju ću pamtiti do kraja života”.

Foto: N. Fifić

 

Nakon što je čuo deo posvećen sebi, proslavljeni fudbaler je naveo da nikada neće oprostiti sebi što nije više razgovarao sa Ćirom. 

- Je l’ mi vjeruješ da sebi nikada neću oprostiti što nisam više razgovarao s njime. Znam da to nije bilo ni potrebno. Mi smo se voleli na jedan tako poseban način. Kažem ti, nije bilo niti će biti čoveka koji je u sebi posedovao toliku ljubav. Za sve. Možemo mi pričati što hoćemo, Ćiro je sve nas sagradio, polako, s puno pažnje i ljubavi, i nas igrače i navijače i novinare i obične ljude. Sad vidimo, a nismo ga još ni pokopali, koliko nam je lep bio život s njime - rekao je Aljoša Asanović.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".