Болоња је на свом Инстаграм профилу најавила серију "Ми смо једно" посвећену легендарном Михи. Како се наводи, 20. фебруара, на Михајловићев рођендан почиње приказивање документарне серије од пет епизода која је снимљена у Михину част. 

Серија ће се приказивати на популарној платформи ДАЗН, а сви приходи ићи ће Институту за имунобиологију, трансплатацију и третман ћелијама на Универзитету у Болоњи. 

Серија има пет епизода од по 30 минута, а тема је последња сезона Синише Михајловића у Болоњи. Како се наводи, епизоде ће бити сачињене од немонтираних фотографија и снимака које су забележене у сезони 2021/22, а укључиваће Михајловићеве говоре у свлачионици, свакодневни живот играча, тензије и тренутке радости, али и туге.

 

 

- Првобитно је било планирано да серија изађе још крајем децембра, али је емитовање одложено због погоршања здравствене ситуације Синише, а касније и његове смрти. Делује да је некако било најбоље да се она објави сада, на дан његовог рођења, који је симболичан дан за све навијаче Болоње и оне који су га познавали, да се види колику је страст имао у свом раду, чак и током третмана и терапија - рекао је директор Болоње, Клаудио Фенући, преносе италијански медији.

Фото: Танјуг/АП

 

Подсетимо, Синиша Михајловић преминуо је 16. децембра прошле године након дуге и тешке болести. Иза себе је оставио супругу и шесторо деце.

Синиша Михајловић биографија

Рођен 20. фебруара 1969. у Вуковару, Синиша Михајловић је фудбалску каријеру почео као лево крило, да би преласком у Италију био прекомандован у одбрану, где је играо до краја играчке каријере.

Прво је наступао за Борово, потом за Војводину, а од 1990. до 1992. за Црвену звезду, с којом је освојио Куп шампиона и Интерконтинентални куп. Прешао је потом у Серију А, где је носио дресове Роме, Сампдорије, Лација и Интера.

Фото: ФК Црвена Звезда

 

Фото: Профимедиа

 

За репрезентацију Југославије Михајловић је одиграо 63 утакмице и постигао 10 голова, а учествовао је и на Светском првенству 1998. и Европском првенству 2000.

После завршетка играчке каријере радио је као помоћни тренер у Интеру до 2008. и у том периоду освојио још две титуле првака као и један трофеј суперкупа Италије.

Поред Интера је био и тренер Катаније, Фјорентине, фудбалске репрезентације Србије, Сампдорије, Милана, Торина и Спортинга из Лисабона, а у Болоњи је био двапут. Поседњи пут од 2019, тачно десет година након што је први пут напустио тај клуб.

Фото: Профимедиа

 

Недавно су фудбалери Црвене звезде и Војводине одиграли први меч пролећног дела сезоне у Михину част, а чланови његове породице били су почасни гости на стадиону Рајко Митић. 

Фото: Ч. Вуковић

 

Фото: Принтскрин/Арена спорт

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".