Svoju karijeru je započeo u manjim lokalnim klubovima pre nego što ga je tražio Okser i tu započinje svoju evropsku karijeru. Pokazao se kao uspešan igrač, pomogavši klubu da dođe do prve istorijske titule Oksera.

Zapazili su ga klubovi iz Milana te je prvo zaigrao za Inter gde je osvojio Kup UEFA, čak postigavši pobedonosni gol u četvrtini finala protiv Šalkea.

Ubrzo je ipak odlučio da karijeru nastavi u istom gradu u drugim bojama, prešavši u Milan. Za "rosonere" je odigrao svega četiri utakmice, a uspeo je i da se upiše jednom kao strelac.

 

Poslat je u Englesku na pozajmicu u Derbi Kaunti gde je pomogao timu da ostane iznad zone ispadanja. Od 42 poena koliko je Derbi osvojio te godine, 31 je bio sa Taribo Vestom u ekipi.

Naredne sezone je prodat u Kajzerslautern gde se nije baš dobro snašao, te je zbog neslaganja sa upravo posle 10 utakmica i otpušten. Trenirao je sa Mančester Sitijem, ali nije došlo do potpisa.

Partizan

Foto: MV

 

Ipak, početkom 2003. godine je potpisao ugovor sa šampionom Srbije i Crne Gore, Partizanom. Prvi gol za crno-bele je postigao protiv Vojvodine i pod Lotar Mateusom je došao i do titule. Pokazao se kao veoma bitan igrač u Partizanovom nastupu u Ligi šampiona te godine, ali je, ipak, naredne godine napustio klub. Karijeru je nastavio u arpaskom svetu.

Bivši predsednik beogradskih crno-belih Žarko Zečević je izjavio da je Taribo Vest 12 godina stariji nego što tvrdi.

- Rekao sam Bjekoviću: ‘Nenade, au, kakav je Taribo igrač, daj da ga dovedemo.’ Bio je slobodan igrač. Mislim da je tada imao 40 godina, a prijavljivao je 28! Nama je, ipak, odradio neviđen posao. To je bio sjajan potez kluba - govorio je Zečević za “Sportski žurnal” 2013. godine.

Pronašao Boga

 

 

Bio je veoma predan hrišćanstvu i priznao je da je koristio razne načine koji bi mu pomogli u igri. Naravno, u pitanju nije doping, već je koristio magiju i pomoć "raznih travara". Ipak, kasnije je uvideo grešku u svojim delima.

- Kada sam se sreo sa Bogom bio sam ponovo rođen. Otkrio sam da su ove moći bile nemoćne. To je bio samo način da skupljaju novac - rekao je on za nigerijske medije.

 

 

On je nakon fudbalske karijere ipak postao sveštenik u protestantskoj crkvi. On tvrdi da je to postao nakon što je "video Boga".

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".