Srbin je bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa, kog je rutinski savladao sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 7:6). 

Od samog početka bilo je jasno da je Novak taj koji se pita u ovom meču i odmah je napravio brejk. Nakon oduzimanja seta Grku, sve je bilo lakše i Novak prvi set dobija dosta lako sa 6:3, za svega 38 minuta igre.

 

U drugom setu viđena je prava drama.

Cicipas je počeo ozbiljnije da igra tenis i jače udara lopticu, što je pravilo probleme Novaku. Ipak, posle nešto više od 70 minuta igre, Đoković je u taj-brejku uspeo da osvoji drugi set i povede sa 2:0.

Foto: Tanjug/AP

 

U ovom setu desila se i situacija koja je zabrinula Novakove navijače. U osmom gemu, pri rezultatu 4:3 za Cipasa, došlo je do pada Novaka Đokovića, zbog čega su mnogi pomislili na njegovu pređašnju povredu. Sudija meča pitala je Đokovića da li je dobro, na šta je Srbin klimnuo glavnom potvrdno.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Ni početak trećeg seta nije mogao bez drame. Odmah u prvom gemu Cicipas je oduzeo servis Novaku i napravio brejk. Ipak, već u sledećem gemu Srbin je uzvratio istom merom i rezultat je bio 1:1.

U trećem setu viđen je pravi triler i Novak je tek u taj-brejku uspeo potpuno da slomi otpor protivnika i postane šampion Australije.

U međuvremenu, Đoković je promenio majicu, te je meč završio u tamnoj opremi.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Ovom pobedom, Novak je došao do rekordne desete titule na otvorenom prvenstvu Australije, ukupno 22. grend slem titule u karijeri. Na taj način, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom na listi igrača sa najviše grend slem titula. 

Takođe, ovom pobedom Novak se vratio na poziciju broj jedan na ATP listi.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Pored toga, Novaku je ovo 93 ATP trofej u karijeri. Pogledajte nestvarne brojke Novaka Đokovića: 

Grend slemovi - 22
Završni mastersi - 6
ATP mastersi 1000 - 38
ATP 500 - 14
ATP 250 - 13

Sa druge strane, Cicipasu je ovo bilo tek drugo grend slem finale, a mladi teniser je imao šansu da postane prvi Grk koji je osvojio grend slem titulu. 

Završni masters - 1
ATP masters 1000 - 2
ATP 250 - 6

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".