Đoković je danas rutinski savladao Amerikanca Tomija Paula sa 3:0 u setovima, a Cicipas je bio bolji od Kačanova. 

Novak juri svoju desetu titulu u Australiji, dok se Grk nada prvom grend slemu u karijeri. 

Kada je postalo jasno da će se u finalu sastati ova dva tenisera, na društvenim mrežama ponovo je postao viralan snimak prvog intervjua koji je Cicipas dao za medije.

Intervju je rađen pre više od decenije, a Stefanost je u tom trenutku imao 13 godina i pričao je o planovima za budućnost.

- Ja sam Stefanos Cicipas, imam 13 godina i dolazim iz Grčke. Moje najveće oružje su bekend i volej - rekao je Cicipas. 

Na pitanje novinarke ko mu je omiljeni teniser i uzor, kao i gde vidi sebe za deceniju.

- Rodžer Federer - odgovorio je Grk bez oklevanja i dodao:

Foto: EPA-EFE

 

- Ne znam gde ću biti, ali, uradiću sve što je do mene da budem u vrhu - istakao je tada 13-godišnji Stefanos.

Podsetimo, prošle godina kada je Novak deportovan iz Australije, Grk je bio jedan od prvih koji su podržali takvu odluku jer, kako je reka, Đoković pravi budale od ostalih tenisera. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Čini se da ne igraju svi po pravilima. Mali procenat izgleda bira svoj put, čineći da većina izgleda kao budale ili tako nešto. Naročito nakon što je ATP objavio kriterijum za ulazak u zemlju. Niko nije mislio da može da dođe nevakcinisan i da ne prati protokole koje su mi dati. Ja sam odlučio da odem i da budem 100 odsto spreman. Novak je otišao na drugu stranu. Ne znači to da je moj put ispravan, a da njegov nije - rekao je Cicipas tada i dodao:

Foto: AP

 

- Jedan način je da svaki igrač prati pravila, a statistika kaže da je 98 odsto igrača vakcinisano. Jedan put je da pratite protokole i da budete vakcinisani i spremni da se takmičite, a drugi je ovaj koji biraju neki drugi, koji nije po pravilima - istakao je Stefanos u verovatno najtežim trenucima za Novaka Đokovića.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".