Србин је био бољи од Грка Стефаноса Циципаса, ког је рутински савладао са 3:0 у сетовима (6:3, 7:6, 7:6). 

Од самог почетка било је јасно да је Новак тај који се пита у овом мечу и одмах је направио брејк. Након одузимања сета Грку, све је било лакше и Новак први сет добија доста лако са 6:3, за свега 38 минута игре.

 

У другом сету виђена је права драма.

Циципас је почео озбиљније да игра тенис и јаче удара лоптицу, што је правило проблеме Новаку. Ипак, после нешто више од 70 минута игре, Ђоковић је у тај-брејку успео да освоји други сет и поведе са 2:0.

Фото: Танјуг/АП

 

У овом сету десила се и ситуација која је забринула Новакове навијаче. У осмом гему, при резултату 4:3 за Ципаса, дошло је до пада Новака Ђоковића, због чега су многи помислили на његову пређашњу повреду. Судија меча питала је Ђоковића да ли је добро, на шта је Србин климнуо главном потврдно.

Погледајте како је то изгледало:

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Ни почетак трећег сета није могао без драме. Одмах у првом гему Циципас је одузео сервис Новаку и направио брејк. Ипак, већ у следећем гему Србин је узвратио истом мером и резултат је био 1:1.

У трећем сету виђен је прави трилер и Новак је тек у тај-брејку успео потпуно да сломи отпор противника и постане шампион Аустралије.

У међувремену, Ђоковић је променио мајицу, те је меч завршио у тамној опреми.

Фото: Танјуг/АП

 

 

 

Овом победом, Новак је дошао до рекордне десете титуле на отвореном првенству Аустралије, укупно 22. гренд слем титуле у каријери. На тај начин, изједначио се са Рафаелом Надалом на листи играча са највише гренд слем титула. 

Такође, овом победом Новак се вратио на позицију број један на АТП листи.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Поред тога, Новаку је ово 93 АТП трофеј у каријери. Погледајте нестварне бројке Новака Ђоковића: 

Гренд слемови - 22
Завршни мастерси - 6
АТП мастерси 1000 - 38
АТП 500 - 14
АТП 250 - 13

Са друге стране, Циципасу је ово било тек друго гренд слем финале, а млади тенисер је имао шансу да постане први Грк који је освојио гренд слем титулу. 

Завршни мастерс - 1
АТП мастерс 1000 - 2
АТП 250 - 6

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".