Brajan Volš je pre nekoliko dana optužen za ubistvo svoje supruge Ane. Međutim, vlasti do sada nisu pronašle njeno telo

U toku suđenja tužioci su zaključili da je Brajan raskomadao telo svoje supruge, te ga spalio na đubrištu pre nego što ga je policija našla.

Ali policija je pronašla druge dokaze za koje veruje da će biti čvrsti pokazatelji da je Brajan ubica Ane.

Među tim dokazima je krvlju umazano odelo koje je sadržalo i Volšev i Anin DNK, zatim krv iz porodične kuće, krvavi nož pronađen u njihovom podrumu, video dokaz Brajana Volša koji kupuje hemikalije, odnosno sredstva za čišćenje, i ono što je najbizarnije, Gugl pretraga za koju se navodi da je Volš napravio, sa pitanjima kao što su „Kako zaustaviti telo da se raspada?“ i „Možete li da bacite delove tela?“ i slično.

U daljem toku istrage postavlja se pitanje koliko je teško nekog optužiti za ubistvo bez tela?

- Telo vam može mnogo reći, ali ne morate da ga imate - rekla je Rozana Kavalaro, profesorka krivičnog prava i dokaza na Pravnom fakultetu Univerziteta Safolk, za Boston.kom u četvrtak.

Foto: Jutjub printskrin/CBS Boston, Instagram printskrin/anawalshe, Profimedia

 

 

Pravni naučnici i stručnjaci kažu da, iako se retko dešava, slučaj "bez tela" ne znači da će tužioci imati težak zadatak pred porotom.

- U slučaju kada telo nije nađeno, kao što je slučaj sada, postoji inherentna sumnja, zar ne? Uvek postoji sumnja jer nemate telo - rekao je Danijel Medved, profesor krivičnog prava na Univerzitetu Northeastern.

- Ali pitanje u ovom slučaju je da li je ta sumnja razumna, jer da bi oslobodila Volša, porota bi morala da pronađe razumnu sumnju.

Nema tela – nema dela

Dodao je to da je činjenica da oni nemaju telo prepreka, ali oni imaju sve ove posredne dokaze: sredstva za čišćenje, internet pretrage, krvavi nož.

Ono što je poznato je da je prvu državnu osudu za ubistvo u slučaju bez tela zapravo iznelo okružno tužilaštvo Norfolk – ista kancelarija koja sada goni Brajana Volša.

U tom slučaju, DŽozef Romano je proglašen krivim 2002. za ubistvo svoje supruge Ketrin Leonard Romano u Kvinsiju 1998. godine.

- Iako telo supruge nikada nije pronađeno, forenzički dokazi su pružili dovoljno osnova na osnovu koje bi porota mogla da zaključi da je nasilna smrt nastupila u kući para - napisao je Apelacioni sud u Masačusetsu u potvrđivanju presude 2006.

Za slučaj Brajana Volša, Kavalaro je rekla da jedino na šta braniocu mogu da se fokusiraju je nedostatak dokaza.

Foto: Instagram printskrin/anawalshe

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".