Gledaoci su imali priliku da prate neizvestan duel koji je završen pobedom od pola koša razlike samo par sekundi pre završetka utakmice.

Najbolji igrač ovog meča bio je slovenački košarkaš Luka Dončić koji je postigao čak 51 poen i predvodio svoju ekipu do šeste vezane pobede. Pored 51 poena, mlada košarkaška zvezda uhvatila je i 6 skokova i podelila 9 asistencija. 

Dončić igra fantastično u poslednje vreme, a nedavno je i ispisao istoriju NBA lige kada je postigao 60 poena i uhvatio 21 skok. Pre njega, to niko nikada nije uradio. 

Slovenac srpskog porekla je i treći put na poslednjih pet utakmica upisao učinak od najmanje 50 ubačenih poena.

Takođe, Luka je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je ubacio 250 poena, uz 50 skokova i 50 asistencija u nizu od pet utakmica.

U redovima San Antonija najviše se istakao Keldon DŽonson koji je ubacio 30 poena, ali je to bilo nedovoljno za pobedu "mamuza". 

Dalas nastavlja da pobeđuje nošen izvrsnim partijama Luke Dončića i trenutno zauzima četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji, dok se San Antonio muči sa formom i nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli. Od Sparsa, trenutno je gora jedino ekipa Hjuston Roketsa, čije boje brani srpski košarkaš Boban Marjanović, koja se nalazi na začelju tabele. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".