Košarkaši Dalas Maveriksa protekle noći savladali su Hjuston rezultatom 129:114, a zapaženu ulogu u ovom meču imao je srpski košarkaš Boban Marjanović. 

Najbolji igrač ove utakmice bio je slovenački reprezentativac Luka Dončić koji je zabeležio novi tripl-dabl učinak. Plemejker Dalasa zabeležio je 35 poena, 13 asistencija i 12 skokova i ušao u istoriju NBA lige.

Naime, Luka je postao prvi igrač u istoriji koji je u dva uzastopna meča sakupio više od 95 poena, 20 skokova i 20 asistencija.

Foto: Tanjug/AP

 

NJegov Dalas je rutinski savladao "rakete", a minute u finišu dobio je i centar Hjustona Boban Marjanović. Popularni Bobi odigrao je četiri minuta, a dočekan je sa oduševljenjem domaće publike. 

Srpski gorostas zabeležio je šest poena uz tri uhvaćena skoka, a svaki njegov uspešan potez pozdravljen je ovacijama sa tribina. Pored toga, navijači Dalasa uzdasima su propratili i jedan promašaj našeg asa. 

Poznato je jako prijateljstvo koje postoji između Marjanovića i Luke Dončića, a na to je podsetio i sadašnji Bobijev tim koji je na društvenim mrežama objavio njihov zajednički video.

- Ponovo zajedno - napisali su Hjustor roketsi.

Podsetimo, Boban Marjanović je nastupao za Dalas Maverikse od 2019. do 2022. godine, kada je zadužio opremu Hjustona. Iako više nije u Dalasu, navijači tima iz Teksasa nastavili su da podžavaju Bobana Marjanovića koji odiše neverovatnom harizmom. 

Foto: EPA

 

Marjanović je ove sezone odigrao 11 utakmica, a prosečno beleži 2.5 poena za četiri minuta provedenih na parketu. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".