Mladi Norvežanin je na ovom meču postigao dva gola i tako je postao igrač koji je najbrže stigao do cifre od 20 pogodaka u Premijer ligi.

Bivšem igraču Borusije Dortmund je za to bilo potrebno svega 14 utakmica i na taj način je prestigao Kevina Filipsa, koji je do brojke od 20 golova stigao na 21. utakmici. 

Haland je iza sebe ostavio zvučna imena ostrvskog fudbala, a Norvežaninu u leđa sada gledaju Fernando Tores, Alan Širer, Serhio Aguero, Tijeri Anri, Hari Kejn i mnogi drugi. 

Mančester siti je ovom pobedom stigao do 11. trijumfa u Premijer ligi na 15 utakmica. Ovo je bio prvi meč "građana" posle pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a Haland je priznao da je bio "pomalo ljut što ne igra na Mundijalu".

- Gledanje drugih fudbalera, koji daju golove za pobede na SP me nekako pokreće, motiviše i iritira. Sada sam gladniji i spremniji nego ikada - rekao je Haland.

Foto: Tanjug/AP

 

Norvežanin je priznao da je mogao da postigne pet golova na utakmici sa Lidsom.

- Međutim, pobedili smo, to je najvažnija stvar. Vidite da je sada Arsenal na vrhu, moramo da ih jurimo i zaista sam srećan zbog pobede, ali ja kao napadač sam mogao da postignem neki gol više. To je život, šta da radim? Moram da treniram - naveo je Haland.

Mančester siti se nalazi na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".