Sin Stivena Marlija DŽozef "DŽo Mersa" Marli, unuk rege legende Boba Marlija i sin Gremi nagrađenog muzičara Stivena Marlija, preminuo je u 31 godini, prenose svetski mediji. Predstavnik je Rolling Stoneu u utorak potvrdio smrt pevača.

Prema radiju VZPP, muzičar je pronađen u svom vozilu juče, a uzrok smrti još nije otkriven.

DŽozef Marli rođena je na Jamajci 1991. godine. Od ranog detinjstva bio je izložen muzici kao dete i unuk poznatih svetskih muzičara. Pesme je počeo da piše jo u srednjoj školi, a  2010. godine je objavio svoju prvu pesmu.

 

 Pohađao je srednju školu "Palmetto" pre nego što se upisao na "Miami Dade College", gde je studirao inženjerstvo. DŽo je tokom detinjstva bio izložen muzici, pošto ga je odgajao njegov otac Stiven (50) koji je jedno od jedanaestero dece Boba Marlija.  

Mersa je u srednjoj školi počeo da piše pesme, a 2010. godine je objavio i prvu pesmu "Mi girl" u saradnji sa njegovim rođakom Danijelom Bambaatom Marlijem . NJegov poslednji i drugi EP, Eternal, objavljen je prošle godine.

Dok je promovisao pesme, DŽo Mersa je govorio o svom dedi — koji je umro 1981. u 36. godini — govoreći za Reggaeville.com o svojoj zaostavštini i podelivši da se njegova porodica seća pokojnog pevača prisećajući se uspomena koje su imali sa njim .

-Uvek čujemo ta razmišljanja, govoreći o tim stvarima, o ulozi koju je igrao ne samo kao član porodice i otac, već i u svetu i uticaju koji je imao na Reggae zajednicu i Reggae kulturu, korene, iznošenje poruka Rastafarija i ljubavi, iznad svake ljubavi“, objasnio je tada.

Oplakujući smrt DŽoa Merse u utorak, Mark J. Golding, jamajčanski političar, napisao je iskrenu belešku na Tviteru.

- Upravo sam saznao za tragični gubitak DŽozefa 'Jo Mersa' Marlija . Talentovani mladi rege umetnik, sin Stivena Marlija i unuk Boba Marlija sa samo 31 godinu", napisao je on. „Gubitak deteta je razoran udarac sa kojim nijedan roditelj ne bi trebalo da se suoči, moje saučešće Stivenu i celoj porodici.

Jamajčansko-američki rege muzičar Šegi takođe je objavio sliku DŽoa Merse na svom Instagramu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".