Širli je umrla 16 meseci posle Čarlija koji je izgubio bitku sa rakom.

NJihova deca su se oglasila u ponedeljak sa tragičnim vestima.

- Sa velikom tugom Serafina, Šarlota i Bari objavljuju smrt njihove voljene majke, bake i taške Širli Vots. Ona je umrla u miru, 16. decembra u Devonu posle kratke bolesti. Umrla je okružena najmilijima. Nedostajaće će sestrama DŽeki i DŽil, kao i bratu Stivenu.

Foto: Profimedia

 

Sada će se ponovo sresti u večnosti sa svojim voljenim Čarlijem - piše u saopštenju porodice, a prenosi "Daily Mail".

Rođena je kao Širli En Šepard septembra 1938. godine, a studirala je vajarstvo na Kraljevskom koledžu za umetnost kada je 1961. srela Čarlija koji se tada bavio grafičkim dizajnom i povremeno radio kao džez muzičar.

Venčali su se 1964. pre nego što su Stonsi dostigli svetsku slavu. Preselili su se u Devon gde je ona vodila farmu arapskih konja, a zatim je tokom godina stekla veliku reputaciju u internacionalnim krugovima uzgajivača arapskih konja. Takođe, bila je velika ljubiteljka životinja i zalagala se za spasavanje životinja.

Foto: Profimedia

 

- Ona je neverovatna žena. Jedino žalim što nisam bio kod kuće više, ali kada se vratim kući sa turneje, ona bi mi govorila da sam nesnosan i da se vratim", rekao je jednom prilikom Čarli, a često je naglašavao da su ga ona i ćerka Serafina spasle pakla droge.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".