Tako bar procenjuje renomirani sajt Transfermarkt, prema kojem je cena francuskog fudbalera nakon Mundijala skočila za 20 miliona evra. To je bilo dovoljno da pretekne Erlinga Halanda, koji je ostao na 170 miliona, što je za 10 miliona manje od onoga koliko je sada procenjen mladi Francuz (180 miliona evra).

Treće mesto zauzima Vinisijus Žunior, koji se nije previše dobro pokazao u dresu Brazila u Kataru, ali je uspeo da sačuva istu vrednost (120 miliona evra).

Četvrti je deventaestogodišnji DŽud Belingem, čije cena je porasla za 10 miliona, tako da njegov saigrač iz reprezentacije Engleske, Fil Foden i on sada vrede isto - po 110 miliona evra.

Slede četiri igrača čija vrednost je okruglo 100 miliona, a to su Pedri, Musijala, Saka i Valverde. Od ovih igrača jedino je Bukajo Saka uspeo da podigne svoju cenu tokom Mundijala, i to za 10 miliona evra.

Foto: Printskrin/transfermarkt

 

 

Deseto mesto zauzima mladi španski veznjak, Gavi, sa vrednošću od 90 miliona evra, a na isti iznos procenjeni su i Orelijen Čuanmeni, koji bio odličan u dresu Francuske u Kataru, kao i Hari Kejn, koji je najiskusniji igrač na ovoj listi, sa 29 godina.

Među dvadeset najskupljih fudbalera sveta nalazi se i jedan srpski igrač. U pitanju je Dušan Vlahović, koji zauzima 17. mesto, a njegova vrednost je 80 miliona evra.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".