Тако бар процењује реномирани сајт Трансфермаркт, према којем је цена француског фудбалера након Мундијала скочила за 20 милиона евра. То је било довољно да претекне Ерлинга Халанда, који је остао на 170 милиона, што је за 10 милиона мање од онога колико је сада процењен млади Француз (180 милиона евра).

Треће место заузима Винисијус Жуниор, који се није превише добро показао у дресу Бразила у Катару, али је успео да сачува исту вредност (120 милиона евра).

Четврти је девентаестогодишњи Џуд Белингем, чије цена је порасла за 10 милиона, тако да његов саиграч из репрезентације Енглеске, Фил Фоден и он сада вреде исто - по 110 милиона евра.

Следе четири играча чија вредност је округло 100 милиона, а то су Педри, Мусијала, Сака и Валверде. Од ових играча једино је Букајо Сака успео да подигне своју цену током Мундијала, и то за 10 милиона евра.

Фото: Принтскрин/трансфермаркт

 

 

Десето место заузима млади шпански везњак, Гави, са вредношћу од 90 милиона евра, а на исти износ процењени су и Орелијен Чуанмени, који био одличан у дресу Француске у Катару, као и Хари Кејн, који је најискуснији играч на овој листи, са 29 година.

Међу двадесет најскупљих фудбалера света налази се и један српски играч. У питању је Душан Влаховић, који заузима 17. место, а његова вредност је 80 милиона евра.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".