Na Gotlib-Dajmler stadionu u Štutgartu se čekao početak meča između Hrvatske i Australije, a pobeda bi značila kvalifikaciju za dalje takmičenje.

Gol Srne u drugom minutu je odmah izmamio osmehe na lica ''vatrenih'', ali je u 38. minutu sa bele tačke Mur zatresao mrežu Pletikose. Hrvati su uspeli da povedu ponovo golom kapitena Kovača u 56. minutu, ali je Hari Kjuel izjednačio za krajnji rezultat 2-2.

Ono što je zapalo za oko svih je da je jedan igrač dobio čak 3 žuta kartona pre nego što je dobio crveni. Može se reći da je sudija napravio kardinalnu grešku koja ga je koštala dalje karijere.

Josip Šimunić je prvi žuti karton zaradio u 61. minutu nakon što se previše koristio rukama.

- Po meni nije bio žuti, pa sam se ja bunio, pa je čuo australijski naglasak, pa je valjda zapisao za Australiju broj 3 - ispričao je Šimunić u jednom intervjuu gostujući na hrvatskom podkastu.

NJemu je bilo čudno kod drugog žutog kartona zašto se sudija ne hvata za crveni. Tako je u nadoknadi Šimunić dobio drugi žuti karton i nastavio da igra. Međutim, ubrzo je zaradio i treći, a zatim i prateći crveni.

 

 

Ovo nije od bilo od velikog značaja, s obzirom da se put Hrvatske na ovom Mundijalu završio upravo ovom utakmicom. Međutim, bilo je od značaja za Grejema Pola koji se izuzeo od daljeg suđenja internacionalnih mečeva zbog greške koju je napravio.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".