Željko Obradović je nakon utakmice isticao da je cela ekipa zaslužena za trijumf, a pomenuo je posebno i Avramovićev povratak na parket.

Zadovoljstvo nije krio kako ni posle utakmice, tako ni na parketu.

- Nismo znali šta će da odigraju, nemoguće je znati, postoje mnoge opcije, u tim momentima je ključ u koncentraciji i u odbrani, ovo je lepota košarke... Naša borba i na tome čestitam igračima. Vrlo bitna pobeda za nas, verovali smo u naše kvalitete, a kada pobedite lidera Evrolige na njegovom terenu to znači da možete da igrate protiv svakoga - rekao je Obradović nakon utakmice. 

Strateg crno-belih potom je govorio i o učinku Joanisa Papapetrua koji je pogodio izuzetno bitnu trojku u četvrtoj četvrtini kada je održao Partizan u igri. Posebno dobar bio je i Aleksa Avramović koji hvata ritam nakon teške povrede šake. 

- Obojica su odradili sjajan posao, verujem u njih. Avramović je odigrao nešto više od osam minuta, to je njegova prva utakmica od juna. Pre nedelju dana je počeo da radi sa timom. Znam koliko mu je bilo teško, ali pomogao je ekipi mnogo. Čestitam njemu i ostatku ekipe - smatra trener Partizana. 

Crno-beli su posle dugo vremena delovali na visini zadatka u odbrani. Partizan je rešio dramatičnu završnicu u svoju korist i došao do drugog trijumfa zaredom u elitnom takmičenju. 

- Imali smo problema sa odbranom tokom sezone, večeras smo odirali odlično i verujem da su igrači shvatili kako treba da izgledamo u odbrani u narednim utakmicama. Želim da kažem hvala svima u Fenerbahčeu. Svi u klubu su prepoznali šta smo uradili zajedno tokom godina. Ponosan sam što se ne zaboravlja sedam godina kada smo imali sjajne momente. Bilo je ovo posebno veče za mene i hvala publici koja mi je pokazala ljubav koju sam osećao svih sedam godina - rekao je Obradović. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".