On je rekao da mu je drago što će se Novak ponovo naći na terenima na Australijan Opena i vidi ga kao glavnog favorita da uzme titulu na prvom grend slemu naredne godine.

- Vidim Noleta kao jasnog favorita, ispred Medvedeva, koji daje sve od sebe na tvrdim podlogama, i Nadala koji brani trofej. Jedino što Novaka može da omete je da ima tu prejaku želju, da se dokaže svima zbog svega što mu se u januaru dešavalo u Australiji. Taj turnir je njegova druga kuća. -

Foto: EPA

 

Prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza ne uvrstava u tri favorita za osvajanje ''AO''.

- Zamislite pod kojim je pritiskom taj dečko od 19 godina, on je uspeo da dođe do prvog mesta ispred ljudi koji su osvajali više od 20 grend slemova. On je fenomen koji može da ima problem,naročito na početku sezone, ne vidim ga u prva tri favorita za osvajanje slema. - smatra Vilander. 

A kod teniserki, Igu Švjontek je istakao kao prvog favorita.

- Posle svega što je pokazala u 2022. godini, Švjontek je iznad svih. Mislim da WTA Tur plaća ceh povlačenja Ešli Barti. Eš je imala prelepu igru, sa tim klasičnim bekhendom velikih šampiona. Ona je bila jedinstvena na ženskoj sceni. Iga je veoma jaka, dobra je, sve čini kako treba, ali ne može da uzbudi na način koji je to radila Australijanka - zaključio je bivši broj jedan Mats Vilander, a preneo je B92.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".