Он је рекао да му је драго што ће се Новак поново наћи на теренима на Аустралијан Опена и види га као главног фаворита да узме титулу на првом гренд слему наредне године.

- Видим Нолета као јасног фаворита, испред Медведева, који даје све од себе на тврдим подлогама, и Надала који брани трофеј. Једино што Новака може да омете је да има ту прејаку жељу, да се докаже свима због свега што му се у јануару дешавало у Аустралији. Тај турнир је његова друга кућа. -

Фото: ЕПА

 

Првог тенисера света Карлоса Алкараза не уврстава у три фаворита за освајање ''АО''.

- Замислите под којим је притиском тај дечко од 19 година, он је успео да дође до првог места испред људи који су освајали више од 20 гренд слемова. Он је феномен који може да има проблем,нарочито на почетку сезоне, не видим га у прва три фаворита за освајање слема. - сматра Виландер. 

А код тенисерки, Игу Швјонтек је истакао као првог фаворита.

- После свега што је показала у 2022. години, Швјонтек је изнад свих. Мислим да WТА Тур плаћа цех повлачења Ешли Барти. Еш је имала прелепу игру, са тим класичним бекхендом великих шампиона. Она је била јединствена на женској сцени. Ига је веома јака, добра је, све чини како треба, али не може да узбуди на начин који је то радила Аустралијанка - закључио је бивши број један Матс Виландер, а пренео је Б92.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".