U četvrtak Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u okviru 12. kola evrolige. Crno-beli i crveno-beli će tako odigrati prvi evropski večiti derbi, a košarkaši Partizana su napravili sjajnu uvertiru savladavši sa 29 poena razlike podgoričku Budućnost.

Niko u crno-belom taboru ne bi imao ništa protiv da se i derbi završi identičnim rezultatom. Partizan u napadu deluje odlično, postižu veliki broj poena, ali u odbrani to izgleda ''tanko''. Beograđani su konačno posle tri odigrana meča uspeli da stegnu odbranu protiv podgoričana i da prime manje od 80 poena.

- Pobeda protiv Budućnosti neće značiti apsolutno ništa ako ne ponovimo isto protiv Zvezde. Sada smo imali predjelo, ali ono glavno na meniju dolazi u četvrtak - rekao je Matijas Lesor, koji jedva čeka da za dva dana pred punom " Arenom" istrči na megdan rivalu koji se nalazi u seriji od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Foto: MV

 

A i Tristan Vukčević je imao šta da doda:

- Ne gledam ličnu statistiku, ovde sam da pomognem ekipi. Izgubili smo prethodne četiri utakmice i bilo je veoma bitno da pobedimo, kako bismo dobili samopouzdanje pred Crvenu zvezdu - kratko je prokomentarisao najbolji strelac protiv Budućnosti.

 

Standings provided by Sofascore

 

Da podsetimo, Partizan u Evroligi zauzima 13. mesto sa skorom 4-7, dok se Zvezda nalazi na 12. mestu sa skorom 5-6.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".