У четвртак Партизан дочекује Црвену звезду у оквиру 12. кола евролиге. Црно-бели и црвено-бели ће тако одиграти први европски вечити дерби, а кошаркаши Партизана су направили сјајну увертиру савладавши са 29 поена разлике подгоричку Будућност.

Нико у црно-белом табору не би имао ништа против да се и дерби заврши идентичним резултатом. Партизан у нападу делује одлично, постижу велики број поена, али у одбрани то изгледа ''танко''. Београђани су коначно после три одиграна меча успели да стегну одбрану против подгоричана и да приме мање од 80 поена.

- Победа против Будућности неће значити апсолутно ништа ако не поновимо исто против Звезде. Сада смо имали предјело, али оно главно на менију долази у четвртак - рекао је Матијас Лесор, који једва чека да за два дана пред пуном " Ареном" истрчи на мегдан ривалу који се налази у серији од седам везаних победа у свим такмичењима.

Фото: МВ

 

A и Тристан Вукчевић је имао шта да дода:

- Не гледам личну статистику, овде сам да помогнем екипи. Изгубили смо претходне четири утакмице и било је веома битно да победимо, како бисмо добили самопоуздање пред Црвену звезду - кратко је прокоментарисао најбољи стрелац против Будућности.

 

Standings provided by Sofascore

 

Да подсетимо, Партизан у Евролиги заузима 13. место са скором 4-7, док се Звезда налази на 12. месту са скором 5-6.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".