Postigao je 105 golova na 122 utakmice, a karijera mladog golgetera je krenula uzlaznom putanjom. Dobio je devetku koju su pre njega nosili Romario i Ronaldo. Već je prve sezone postao najbolji strelac lige, a bio je drugi u izboru za Zlatnu kopačku naredne godine.

Žoze Murinjo je potpisao za Čelsi posle uspešne sezone u Portu, a godinu dana ranije je Roman Abramovič preuzeo Čelsi. Pokrenuo je veliku rekonstrukciju tima, a na spisku želja se nalazio upravo i golgeter PSV-a.

U Londonu se ipak nije snašao. Nije bilo sreće - stative, prečke, ali nije bilo postignutog gola. Kežman je 16 mečeva čekao gol, a onda je došao NJukasl. Murinjo se odlučio za duplu izmenu, u nadi da će ovo doneti pobedu plavima. Ulaze Drogba i Kežman i brzo dolazi Čelsi do 3-0.

Damijan Daf je pao u šesnaestercu u devedesetom minutu, a lopta je pripala upravo Kežmanu koji je želeo da konačno upiše svoj prvi gol. Prišao je lopti i samouvereno se zatrčao, a onda je ućutkao kritičare. Postigao je četvrti gol i uspeo da panenkom zatrese mrežu rivala.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".