Постигао је 105 голова на 122 утакмице, а каријера младог голгетера је кренула узлазном путањом. Добио је деветку коју су пре њега носили Ромарио и Роналдо. Већ је прве сезоне постао најбољи стрелац лиге, а био је други у избору за Златну копачку наредне године.

Жозе Мурињо је потписао за Челси после успешне сезоне у Порту, а годину дана раније је Роман Абрамович преузео Челси. Покренуо је велику реконструкцију тима, а на списку жеља се налазио управо и голгетер ПСВ-а.

У Лондону се ипак није снашао. Није било среће - стативе, пречке, али није било постигнутог гола. Кежман је 16 мечева чекао гол, а онда је дошао Њукасл. Мурињо се одлучио за дуплу измену, у нади да ће ово донети победу плавима. Улазе Дрогба и Кежман и брзо долази Челси до 3-0.

Дамијан Даф је пао у шеснаестерцу у деведесетом минуту, а лопта је припала управо Кежману који је желео да коначно упише свој први гол. Пришао је лопти и самоуверено се затрчао, а онда је ућуткао критичаре. Постигао је четврти гол и успео да паненком затресе мрежу ривала.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".