Svetsko prvenstvo u Kataru se zahuktava, na redu su četiri utakmice u subotu, a tokom petka videli smo i jednu veliku pobedu. Selekcija Irana je u 98. i 101. minuta uspela da sa dva pogotka stigne do pobede protiv Velsa i tako održi dobre šanse da se plasira u osminu finala.

Jedan od junaka Irana na tom meču bio je Ramin Rezejan, strelac drugog pogotka, koji je nakon meča održao kratak emotivan govor, upućen svima u Iranu tokom velikih protesta koji već dva meseca potresaju tu zemlju.

U Iranu već dugo traju protesti protiv islamskih vlasti zbog surovih zakona kojima se ograničavaju slobode žena u toj zemlji, a fudbaleri su pred meč sa Engleskom protestovali time što nisu pevali nacionalnu himnu. U meču protiv Velsa su to učinili pod pretnjom, ali su stigli i do vredne pobede.

Zbog svega toga, Rezejan je imao šta da kaže nakon meča.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ovde sam da kažem da je ovaj gol bio poklon za moje ljude u Iranu, naročito one koji pate. I želim da podelim jednu stvar sa mojim narodom, i želim da ceo svet zna. Želim da znaju jednu stvar o ljudima iz Irana. Oni su najbolji. Oni su tako dobri, tako dragi, tako inteligentni - emotivno je pričao 32-godišnji fudbaler iranskog Sepahana.

- Oni su dobri u svemu, a mi smo ovde da uradimo sve što možemo, samo za njih. Ako možemo da ih makar malo učinimo srećnim, zbog toga radimo sve ovo. Ovde smo zajedno da ih učinimo srećnim. Oni treba da znaju jednu stvar - svi osećamo ljubav prema njima. Volimo ih - rekao je emotivni Ramin Rezejan.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(RT)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".