Fudbaleri Francuske savladali su selekciju Australije rezultatom 4:1 u okviru prvog kola grupe D na Mundijalu u Kataru.

Jedan od strelaca bio je i Mbape, koji je nakon utakmice uspeo da razočara jednog od reprezentativaca Australije. 

Fudbaler australijskog prvoligaša Central Kost Marinersa DŽejson Kamings rekao je da se na terenu dogovorio sa zvezdom francuskog fudbala oko razmene dresova na kraju meča.

Ipak, svetski prvak se predomislio u svlačionici te je Australijanac bio prinuđen da dres razmeni s drugim reprezentativcem Francuske.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nakon utakmice bio sam razočaran rezultatom i činjenicom da nisam mogao da postignem gol, ali sam otišao kod Kilijana Mbapea, prve zvezde Francuske - počinje Kamings svoju priču.

Kako kaže, on je zamolio fudbalera PSŽ-a da razmene dresove, koji mu je obećao da će to obaviti u svlačionici. 

- Bio sam jako uzbuđen - priznaje napadač "kengura". 

 

 

Kaming je stigao u svlačionicu i bio je sa osobom zaduženom za opremu koja mu je rekla da skine dres i ode da ga razmeni sa Mbapeom. 

Kako kaže, tako je i postupio i go je čekao zvezdu PSŽ-a. Nakon desetak minuta Mbape se predomislio i rekao: "Ne, ne želim da menjam."

Foto: Tanjug/AP

 

Australijski napadač misli da je Mbape verovatno pogledao njegov dres i shvatio o kome se radi. Kako kaže, u tom trenutku je naišao DŽuls Kounde koga je upoznao i sa kim je na kraju razmenio dresove kako bi imao sećanje na ovu mundijalsku utakmicu. 

- Mbapevom bi bio jako dobar, ali verovatno bih ga ipak prodao - rekao je Kamings, prenose britanski mediji.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, Francuska i Australija se nalaze u grupi D, a utakmice ovih timova su na programu danas. Australija se sastaje sa Tunisom od 11.00 časova, dok Francuska igra sa Danskom u 17 sati. 

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".