I pored bolje igre i ranog vođstva golom Lionela Mesija, reprezentacija Argentine, koja važi za jednog od favorita za osvajanje Mundijala, uspela je da u drugom poluvremenu primi dva pogotka od potpunog autsajdera.

Treba napomenuti da su selekciji Argentine na ovom meču poništena čak tri gola. 

Koliku je radost ovaj trijumf doneo Saudijcima govori podatak da je monarh ove arapske države princ Mohamed bin Salman u sredu proglasio neradan dan u toj državi. 

Foto: Tanjug/AP

 

Saudijsku Arabiju sa klupe predvodi Francuz Erve Renard, koji je napravio ogroman uspeh sa ovom selekcijom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na društvenim mrežama pojavio se zanimljiv snimak iz svlačionice Saudijaca nastao tokom poluvremena ovog istorijskog meča za ovu reprezentaciju. Kako se vidi na snimku, francuski stručnjak na čelu selekcije je održao pravi motivacioni govor timu koji je u tom trenutku imao nepovoljan rezultat. 

Foto: Tanjug/AP

 

Argentina je na odmor otišla sa prednošću od 1:0, a onda je usledila reakcija selektora Renarda. 

- Šta mi radimo ovde? Je li ovo naš presing? Naš presing ne znači da ćete ići toliko visoko - započinje svoj motivacioni monolog selektor Arabije. 

- Mesi je na sredini, ima loptu, a vi ostajete ispred odbrane. Ne znate da ga trebate pokriti u sredini? Uzmite svoje telefone, možete se fotografisati s njim ako želite. Ispred odbrane ste - vikao je besno Renard.

- Nemate nikoga? Morate da ga pratite i napadate. S loptom ste bili dobri, jeste li videli šta ste napravili. Ne osećate li nešto? Ne osećate li da smo sposobni da se vratimo u ovaj meč? Ne osećate? - upitao je selektor svoju ekipu. 

- Hajmo momci, ovo je Svetsko prvenstvo. Dajte sve što imate. Kad ste na ivici kaznenog prostora, ne ponašajte se kao do sada, nego ovako - gestikulirao je Renard uz pomoć prevodioca. 

- Hajde, napravite nešto za sebe! - zaključio je selektor Saudijske Arabije svoj sjajni govor. 

Očigledno je da je ovaj Renardov motivacioni monolog uticao na fudbalere koji su u drugom poluvremenu odigrali fantastično. Za samo pet minuta dali su dva gola Argentini i južnoameričku ekipu potpuno bacile na kolena. 

Foto: Tanjug/AP

 

Kako izgleda žena selektora Saudijske Arabije, možete pogledati na ovom linku

Podsetimo, kraj ove utakmice obeležila je teška povreda defanzivca Saudijske Arabije. 

Naime, tokom jedne intervencije golman azijske ekipe je kolenom nokautirao svog saigrača koji je ostao da leži nepomičan. Lekarska ekipa je ušla na teren i na nosilima su izneli Al Šaranija.

Foto: Tanjug/AP

 

Na društvenim mrežama su se ubrzo pojavili  rendgenski snimci, navodno Šaravijeve glave posle sudara, za koje se srećom ispostavilo da nisu njegovi. 

Ipak, nakon susreta Al Šaraniju je utvrđena fraktura vilice i kosti lica, a prve informacije kazivale su i da ima unutrašnje krvarenje. 

Foto: Profimedia

 

Saudijska Arabija trenutno je lider grupe C u kojoj je pre početka Mundijala bila potpuni autsajder jer se u grupi nalaze mnogo zvučnija imena - Argentina, Poljska i Meksiko. Arapska ekipa sledeću utakmicu igra danas, 26. novembra od 14.00 časova protiv selekcije Poljske. Poslednju utakmicu u grupnoj faze igraju protiv Meksika 30. novembra u terminu od 20.00 časova. 

Ostaje da se vidi mogu li Saudijci stići do novog iznenađenja. 

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".