Светско првенство у Катару се захуктава, на реду су четири утакмице у суботу, а током петка видели смо и једну велику победу. Селекција Ирана је у 98. и 101. минута успела да са два поготка стигне до победе против Велса и тако одржи добре шансе да се пласира у осмину финала.

Један од јунака Ирана на том мечу био је Рамин Резејан, стрелац другог поготка, који је након меча одржао кратак емотиван говор, упућен свима у Ирану током великих протеста који већ два месеца потресају ту земљу.

У Ирану већ дуго трају протести против исламских власти због сурових закона којима се ограничавају слободе жена у тој земљи, а фудбалери су пред меч са Енглеском протестовали тиме што нису певали националну химну. У мечу против Велса су то учинили под претњом, али су стигли и до вредне победе.

Због свега тога, Резејан је имао шта да каже након меча.

Фото: Танјуг/АП

 

- Овде сам да кажем да је овај гол био поклон за моје људе у Ирану, нарочито оне који пате. И желим да поделим једну ствар са мојим народом, и желим да цео свет зна. Желим да знају једну ствар о људима из Ирана. Они су најбољи. Они су тако добри, тако драги, тако интелигентни - емотивно је причао 32-годишњи фудбалер иранског Сепахана.

- Они су добри у свему, а ми смо овде да урадимо све што можемо, само за њих. Ако можемо да их макар мало учинимо срећним, због тога радимо све ово. Овде смо заједно да их учинимо срећним. Они треба да знају једну ствар - сви осећамо љубав према њима. Волимо их - рекао је емотивни Рамин Резејан.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(РТ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".