Iako se kaže da vreme leči sve, ovo nikada neće - rekao je juče, na početku ponovljenog suđenja Predrag Gnjidić (54) iz Šida, koji je optužen za ubistvo supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida, u maju 2020. u Osnovnoj školi u Erdeviku.

Osim teškog ubistva, na teret mu se stavljaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

Kako je na prvom suđenju Predrag rekao, znao je da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem koji je u toj školi radio kao vozač, kao i da više nije mogao da podnese te priče da ona ima drugoga.

- Pored saznanja o preljubi moje supruge, saznao sam da je Bojić imao fizički kontakt sa mojim sinom, što je dovelo do "iskakanja osigurača" u mojoj glavi. Žao mi je što pate oni koji nisu to zaslužili, moji sinovi i njegove ćerke - kazao je Gnjidić sudiji Nikoli Radanoviću.

Foto: Privatna arhiva

 

Na pitanje sudije čija je automatska puška iz koje je izvršen zločin, Gnjidić je rekao da ju je našao u lovačkoj baraci koja se nalazi u sklopu Šumske uprave "Morović", gde je on zaposlen.

- Znao sam da je ta puška bila tu više od dva meseca, odložena u jednom ćošku na tavanu, ali ne znam kako je tu dospela, ne znam ni u čijem je vlasništvu - tvrdio je okrivljeni Gnjidić i rekao da je imao dozvolu za nošenje lovačkog karabina, jer je njega službeno dužio kao profesionalni lovočuvar od 1995. godine.

Tog kobnog jutra, Predrag je došao u školu, u kojoj je njegova supruga Branislava bila direktorka i iz automatske puške rafalnom paljbom najpre ubio nju, a zatim Bojića.

Prema optužnici, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka.

Majka sa slikom ćerke

- Prošlo je dve i po godine kako mi je ćerka ubijena. To je viđeno ubistvo, jasno je ko ga je učinio... Ne znam šta se toliko dugo čeka. On kaže da nije išao da ubije već samo da poplaši. Pa zašto ih onda nije pustio da se brane - zapitala se, za "Novosti", Olga Gnjidić, majka ubijene Branislave, koja je i ovog puta na ročište došla sa ćerkinom slikom, koju nije ispuštala iz ruku.

Foto: S. K.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".