Иако се каже да време лечи све, ово никада неће - рекао је јуче, на почетку поновљеног суђења Предраг Гњидић (54) из Шида, који је оптужен за убиство супруге Браниславе Гњидић (49) и Мирослава Бојића (55) из Шида, у мају 2020. у Основној школи у Ердевику.

Осим тешког убиства, на терет му се стављају и недозвољена производња, држање и ношење и промет оружја и експлозивних материја и угрожавање сигурности.

Како је на првом суђењу Предраг рекао, знао је да је његова супруга у емотивној вези са Бојићем који је у тој школи радио као возач, као и да више није могао да поднесе те приче да она има другога.

- Поред сазнања о прељуби моје супруге, сазнао сам да је Бојић имао физички контакт са мојим сином, што је довело до "искакања осигурача" у мојој глави. Жао ми је што пате они који нису то заслужили, моји синови и његове ћерке - казао је Гњидић судији Николи Радановићу.

Фото: Приватна архива

 

На питање судије чија је аутоматска пушка из које је извршен злочин, Гњидић је рекао да ју је нашао у ловачкој бараци која се налази у склопу Шумске управе "Моровић", где је он запослен.

- Знао сам да је та пушка била ту више од два месеца, одложена у једном ћошку на тавану, али не знам како је ту доспела, не знам ни у чијем је власништву - тврдио је окривљени Гњидић и рекао да је имао дозволу за ношење ловачког карабина, јер је њега службено дужио као професионални ловочувар од 1995. године.

Тог кобног јутра, Предраг је дошао у школу, у којој је његова супруга Бранислава била директорка и из аутоматске пушке рафалном паљбом најпре убио њу, а затим Бојића.

Према оптужници, Гњидић је у Бојића сасуо шест метака из аутоматске пушке, док је у супругу испалио рафално 22 метка.

Мајка са сликом ћерке

- Прошло је две и по године како ми је ћерка убијена. То је виђено убиство, јасно је ко га је учинио... Не знам шта се толико дуго чека. Он каже да није ишао да убије већ само да поплаши. Па зашто их онда није пустио да се бране - запитала се, за "Новости", Олга Гњидић, мајка убијене Браниславе, која је и овог пута на рочиште дошла са ћеркином сликом, коју није испуштала из руку.

Фото: С. К.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".