Da podsetimo, radi se o sedamnaestogodišnjoj S. M. iz čačanskog sela Kačulice. Ona je pre tragedije, navodno, viđena u blizini Mašinske škole, iako je bila učenica Gimnazije u Čačku.

Nikome još nisu poznati razlozi zbog čega je odlučila da skoči sa petog sprata zgrade u Trnavskoj ulici, u kojoj, inače, ne živi.

Prema našim saznanjima, ona se stepenicama popela na peti sprat, otvorila prozor na hodniku zgrade i skočila.

Odmah je primljena u čačansku bolnicu, gde su joj konstatovane višestruke povrede opasne po život, pa je zato odmah prebačena u Beograd, gde je noćas, nažalost, preminula.

Na mestu nesreće policija je pronašla njen ranac, jer je ona juče krenula u školu, ali umesto u Gimnaziju, ona se uputila u zgradu sa koje je skočila.

SOS telefon za prevenciju samoubistva Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva. Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1. Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".