Ukoliko imate stare telefone koje čuvate, nemojte ih bacati. Neki od njih mogu koštati pravo malo bogatstvo.

Mnogi u svojim fiokama drže retro uređaje koji vrede mnogo, a nisu ni svesni njihove cene. Predstavljamo vam listu pet najskupljih polovnih retro telefona.

1. Motorola DynaTAC 8000x

Foto: Jutjub printskrin/ The Phone Commercials Classic

 

Najskuplji na ovoj listi je telefon koji je u prodaju pušten davne 1984. godine. Prodat je 12 puta u periodu od godinu dana. On je ubedljivo najskuplji i u proseku za primerak ovog telefona treba izdvojiti oko 1776 funti.

2. HTC Topaz

Foto: Jutjub printskrin/MobileTechReview

 

Na drugom mestu je primerak ovog telefona koji se još zove i HTC Touch Diamond2. Zanimljivo je da je on prodat za skoro 543 funte, što je znatno skuplje nego njegov prethodnik - HTC Touch Diamond - koji je koštao 13 funti.

3. iPhone 1

Foto: Jutjub printskrin/Protectstar Inc.

 

Ajfon prve generacije se prodaje za nesvakidašnjih 542 funte u proseku, a za godinu dana je prodat 61 primerak. Originalni Ajfon se prodaje uglavnom zbog veoma poznatog imena i značaja za mobilnu industriju.

Retkost ne diktira cenu

Često retkost telefona utiče na povećane cene, ali dobra vest za sve one sa starim telefonima jeste da su tu često i modeli koji su bili široko korišćeni.

Foto: Jutjub printskrin/Livius

 

Tako se na listi nalazi i Nokia 6310i koji je pušten u prodaju 2002. godine i prodaje se za 47 funti u proseku, a ukupno je potrošeno više od 68 hiljada funti na ovaj primerak za samo godinu dana.

Foto: Jutjub printskrin/Giedphoto NOKIA

 

Takođe, tu se nalazi i Nokia 2100 i mnogi drugi primerci Nokije.

Foto: Jutjub printskrin/TechFusions

 

Treći najprodavaniji model je BlackBerry Bold koji je prodavan najviše kako bi se održala nostalgija nakon gašenja softvera ove kompanije u Januaru.

BONUS VIDEO: SLADOLED KOJI SE NE TOPI: Novi izum kineskih poslastičara

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".