Dugogodišnji defanzivac katalonskog kluba objavio je oproštajni snimak na društvenim mrežama u kom obaveštava pratioce da je odlazi iz Barselone. 

Utakmica 13. kola prvenstva Španije protiv Almerije narednog vikenda biće poslednja za Pikea za Barselonu.

- Oduvek sam govorio da neće biti drugi klub posle Barse. Tako će i biti - rekao je Pike.

 

 

Stameni štoper je tokom karijere branio boje tri kluba. Profesionalnu karijeru je počeo u Mančester junajtedu, ali je za "crvene đavole" odigrao samo 12 utakmica i nije ostavio dublji trag. Nakon neuspeha u Engleskoj, Pike se seli na pozajmicu u Saragosu u kojoj je proveo jednu sezonu. 

Nakon Saragose, Pike prelazi u Barselonu, tim u kojoj je počeo svoju juniorsku karijeru. Sa klubom sa "Kamp noua" je po tri puta osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta. Pike je osam puta je bio prvak Španije, sedam puta pobednik Kupa Kralja i šest puta osvajač Superkupa Španije.

Foto: AP

 

Bio je najbolji defanzivac La lige, bio u idealnom timu Lige šampiona, u UEFA timu godine je bio pet puta, dok je u FIFPro timu sveta bio četiri puta biran u najbolji tim.

Ipak, poslednjih nekoliko sezona Pike nije na svom nivou. NJegove loše partije pratili su i skandali van terena. Ove godine je raskinuo 12 godinu dugu vezu sa popularnom pevačicom Šakirom sa kojom ima dvoje dece. 

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO:

Navijači Zvezde "zagrmeli" Monte Karlom

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".