Дугогодишњи дефанзивац каталонског клуба објавио је опроштајни снимак на друштвеним мрежама у ком обавештава пратиоце да је одлази из Барселоне. 

Утакмица 13. кола првенства Шпаније против Алмерије наредног викенда биће последња за Пикеа за Барселону.

- Одувек сам говорио да неће бити други клуб после Барсе. Тако ће и бити - рекао је Пике.

 

 

Стамени штопер је током каријере бранио боје три клуба. Професионалну каријеру је почео у Манчестер јунајтеду, али је за "црвене ђаволе" одиграо само 12 утакмица и није оставио дубљи траг. Након неуспеха у Енглеској, Пике се сели на позајмицу у Сарагосу у којој је провео једну сезону. 

Након Сарагосе, Пике прелази у Барселону, тим у којој је почео своју јуниорску каријеру. Са клубом са "Камп ноуа" је по три пута освојио Лигу шампиона, Суперкуп Европе и клупско првенство света. Пике је осам пута је био првак Шпаније, седам пута победник Купа Краља и шест пута освајач Суперкупа Шпаније.

Фото: АП

 

Био је најбољи дефанзивац Ла лиге, био у идеалном тиму Лиге шампиона, у УЕФА тиму године је био пет пута, док је у ФИФПро тиму света био четири пута биран у најбољи тим.

Ипак, последњих неколико сезона Пике није на свом нивоу. Његове лоше партије пратили су и скандали ван терена. Ове године је раскинуо 12 годину дугу везу са популарном певачицом Шакиром са којом има двоје деце. 

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО:

Навијачи Звезде "загрмели" Монте Карлом

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".