To je prva zvanična potvrda da će Bojović biti proteran, nakon što se u medijima nagađalo da će biti izručen Srbiji.

Kako su nam rekli u Ministarstvu pravde, obavešteni su posredstvom srpske ambasade u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

Ministarstvo nije obavešteno o tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića.

Oni podsećaju da se protiv njega u ovom trenutku u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

Oglasila se majka Anđelka

Anđelka Bojović, majka Luke Bojovića, kratko je rekla za Kurir, posle informacija da se njen sin vraća u Srbiju, da ne želi da komentariše ništa u vezi sa svojim sinom.

- Nemam informaciju da se vraća u Srbiju - kratko je rekla Anđelka Bojović, inače akademska slikarka i profesorka Fakulteta likovnih umetnosti.

Inače, ona redovno boravi u Španiji, gde brine o Lukinoj deci i slika.

- Moja osnovna profesija je slikarstvo i profesura. U medijima se svašta pisalo o meni i moj privatni život je previše ogoljen. O meni se pisalo da sam mafijaška majka i slične gluposti. Želim da u Kuriru napišete čime se ja bavim - požalila nam se svojevremeno Anđelka.

Ona nikad nije prebolela ubistvo drugog sina, Nikole.

- Slikanje mi je pomoglo da prebrodim sve svoje muke - kazala je umetnica ranije na otvranju svoje izložbe "Zabeležena sećanja na Španiju".

Podsetimo, rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u Beogradu u Ulici carice Milice 29. aprila 2013. godine. Tužilaštvo za organizovani kriminal teretilo je Slobodana Šaranovica da je organizovao kriminalnu grupu koja je Nikolu Bojovića ubila u znak osvete. Naime, kako se sumnjalo, Slobodan Šaranović je smatrao da je Luka Bojovič odogovoran za ubistvo njegovog btaza Branislava Šaranovića.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".