То је прва званична потврда да ће Бојовић бити протеран, након што се у медијима нагађало да ће бити изручен Србији.

Како су нам рекли у Министарству правде, обавештени су посредством српске амбасаде у Мадриду да је у Бригади за странце и границе Генералне полицијске управе Ла Коруње отворен предмет протеривања Бојовића после издржане казне затвора.

Министарство није обавештено о тачном времену и месту протеривања Луке Бојовића.

Они подсећају да се против њега у овом тренутку у Републици Србији не води кривични поступак нити постоји кривична санкција која му је изречена и коју Бојовић треба да издржава.

Огласила се мајка Анђелка

Анђелка Бојовић, мајка Луке Бојовића, кратко је рекла за Курир, после информација да се њен син враћа у Србију, да не жели да коментарише ништа у вези са својим сином.

- Немам информацију да се враћа у Србију - кратко је рекла Анђелка Бојовић, иначе академска сликарка и професорка Факултета ликовних уметности.

Иначе, она редовно борави у Шпанији, где брине о Лукиној деци и слика.

- Моја основна професија је сликарство и професура. У медијима се свашта писало о мени и мој приватни живот је превише огољен. О мени се писало да сам мафијашка мајка и сличне глупости. Желим да у Куриру напишете чиме се ја бавим - пожалила нам се својевремено Анђелка.

Она никад није преболела убиство другог сина, Николе.

- Сликање ми је помогло да пребродим све своје муке - казала је уметница раније на отврању своје изложбе "Забележена сећања на Шпанију".

Подсетимо, рођени брат Луке Бојовића, Никола, убијен је у Београду у Улици царице Милице 29. априла 2013. године. Тужилаштво за организовани криминал теретило је Слободана Шарановица да је организовао криминалну групу која је Николу Бојовића убила у знак освете. Наиме, како се сумњало, Слободан Шарановић је сматрао да је Лука Бојович одоговоран за убиство његовог бтаза Бранислава Шарановића.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".