Luka Bojović koji je u februaru 2012. uhapšen u jednom restoranu u Valensiji, u koji je inače dolazio sa prijateljima, prema svedočenju španskih agenata izgovorio je samo jednu rečenicu kada su prišli njegovom stolu. Rekli su da je nešto rekao na srpskom jeziku, ali da nisu razumeli šta.

Međutim, španski portal elmundo.com. otkrio je šta je zapravo Bojović rekao tada, kada su specijalci prišli za njegov sto i oslovili ga po imenu. Na pomen svog imena i to pravog, kako su svedočili, Bojović se trgao i na srpskom rekao:

- Mi smo vojnici!

Kako otkrivaju španski portali, vojnu obuku kroz koju je prošao dok je bio u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, pokazao je svakim svojim nastupom.

- Nakon hapšenja, tri dana nije jeo i pio u pritvoru, u strahu da će mu dati nešto što je poznato kao "serum istine". Međutim, ta praksa se ne primenjuje u Španiji - preneo je lavanguardia.com.

Preneli su i da je Luka Bojović u trenutku hapšenja važio za jednog od najopasnijih kriminalaca u Evropi, ali i da je živeo u Španiji punih 10 godina pre nego što je uhapšen.

Na dan kada je uhapšen, u restoran je upalo devet policajca. Prišli su stolu i zatražili lične karte. - Bili su poprilično mirni. Luka nam je pokazao jedan litvanski pasoš, a ja sam mu rekao: "Luka, znamo da si to ti". Trgao se na pomen svog imena, rekao je nešto, verovatno na srpskom - ispričao je jedan od španskih operativaca kasnije.

O trenutku hapšenja, svedočili su i konobari iz restorana u kom je Bojović često bio gost. - Nakon ručka pojeli su voće i kada sam se spremao da im otvorim bocu vina, ušla je specijalna policija. Bilo ih je mnogo i svi su bili pod punom opremom - ispričao je konobar.

Sa lisicama na rukama, dok su ga toga dana sprovodili u službeni automobil koji je stajao ispred restorana, Bojovic je poslao poljubac u policijsku kameru, koja je snimala spektakularnu akciju hapšenja. Kome je Bojović te večeri poslao poljbac, ostala je misterija do danas, iako su mnogi tvrdili da je bio upućen njegovoj supruzi Barbari.

Navodno, Barbara je sa njihovom decom i posle hapšenja supruga, ostala da živi u Španiji i redovno ga obilazi iza rešetaka. Oni su, kako je naveo španski elpais.com, zvanično razvedeni.

- Redovno su se sastajali u Španiji pre hapšenja, ali nisu viđani na javnim mestima, jer je on bio veoma obazriv - preneo je dnevnik posle hapšenja tvrdeći da je Bojović u Španiji živeo od 2002.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".