Ako želite da se rešite ovog problema, onda treba da izbegavate neke od sledećih namirnica:

Sir

Ako ste ljubitelj sireva, naročito onih punomasnih, kremastih i zrelih, ovo nije dobra vest za vas. Sir povlači za sobom i čašu-dve kvalitetnog crnog ili belog vina, a to takođe doprinosi gomilanju masnoća u telu. Želite li da se rešite abdominalnog sala svedite na minimum ili, još bolje, izbacite iz ishrane lazanje od sira, picu sa sirom, i visokokalorične, punomasne sireve.

Suhomesnati proizvodi

Ako je reč o domaćim suhomesnatim proizvodima, povremeno ih je zdravo jesti, ali oni kupovni obiluju konzervansima, soli, pojačivačima ukusa, zbog čega spadaju u visokorpocesuiranu hranu koja pridonosi stvaranju sala oko struka.

Foto: Profimedia

 

Prelivi za salatu

Kupovni prelivi za salatu nešto su što uopšte ne bi trebalo da se nalazi u vašoj ishrani. Baš kao i suhomesnati proizvod i oni obiluju kalorijama i masnoćama i različiti konzervansima i pojačivačima ukusa. Umesto da ih kupujete napravite domaći preliv za salatu. Posegnite za domaćim jabukovim sirćetom, maslinovim uljem, limunovim sokom ili uljem od semenki bundeve.

Foto: Profimedia

 

Energetske pločice

Prodaju ih kao zdravu hranu, kao zamenu za obrok, ali energetske pločice to najčešće nisu – niti su zdrave, niti mogu zameniti obrok. Istina, ublažiće vam glad, ali po koju cenu?

Obiluju dodatnim šećerima, kalorijama, masnoćama i rafinisanim ugljenim hidratima, a svaki od navedenih elemenata utiču na stvaranje abdominalne masnoće. Energetske pločice jednostavno izbacite iz ishrane. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".