Ако желите да се решите овог проблема, онда треба да избегавате неке од следећих намирница:

Сир

Ако сте љубитељ сирева, нарочито оних пуномасних, кремастих и зрелих, ово није добра вест за вас. Сир повлачи за собом и чашу-две квалитетног црног или белог вина, а то такође доприноси гомилању масноћа у телу. Желите ли да се решите абдоминалног сала сведите на минимум или, још боље, избаците из исхране лазање од сира, пицу са сиром, и висококалоричне, пуномасне сиреве.

Сухомеснати производи

Ако је реч о домаћим сухомеснатим производима, повремено их је здраво јести, али они куповни обилују конзервансима, соли, појачивачима укуса, због чега спадају у високорпоцесуирану храну која придоноси стварању сала око струка.

Фото: Профимедиа

 

Преливи за салату

Куповни преливи за салату нешто су што уопште не би требало да се налази у вашој исхрани. Баш као и сухомеснати производ и они обилују калоријама и масноћама и различити конзервансима и појачивачима укуса. Уместо да их купујете направите домаћи прелив за салату. Посегните за домаћим јабуковим сирћетом, маслиновим уљем, лимуновим соком или уљем од семенки бундеве.

Фото: Профимедиа

 

Енергетске плочице

Продају их као здраву храну, као замену за оброк, али енергетске плочице то најчешће нису – нити су здраве, нити могу заменити оброк. Истина, ублажиће вам глад, али по коју цену?

Обилују додатним шећерима, калоријама, масноћама и рафинисаним угљеним хидратима, а сваки од наведених елемената утичу на стварање абдоминалне масноће. Енергетске плочице једноставно избаците из исхране. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".