Čokoladu nikako ne treba držati u frižideru i ne žvakati je, jer tako nećete uživati u ukusu.

Natali Alibrandi, stručnjak za konditorske proizvode, kaže da su to dve najčešće greške koje pravimo kada je reč o mnogima omiljenom slatkišu.

Foto: Profimedia

 

- Čokoladu treba čuvati u vitrini, na 18 stepeni, jer je to optimalna temperatura da se očuvaju svi njeni sastojci. Možda vam zvuči glupo, ali čokoladu treba da pustite da se topi u ustima jer to omogućava kakao puteru da se lepo topi, a ukus raširi. Važno je i da je najbolje vreme za ovu poslasticu između 9 i 11 sati zato što ukusi zahtevaju "sveže" nepce i tada ćete dobiti dobru dozu kofeina za početak dana - kaže Alibrandijeva.

Takođe, Natali poručuje da treba jesti pomalo, kockicu ili dve, da se ne bi preterano stimulisalo čulo ukusa.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".