Belivuk i Miljković su, podsetimo, u ponedeljak izneli svoju odbranu u kojoj su negirali izvršenje najtežih krivičnih dela. Danas je planirano izjašnjavanje još osmoro okrivljenih, posle čega sledi ispitivanje trojice svedoka saradnika, Bojana Hrvatina, Nikole Spasojevića i Srđana Lalića.

Izjave svedoka okrivljenih

Pre njih sudija ispituje osmoricu svedoka okrivljenih, koji su svi negirali krivicu.

Foto: TV Pink printskrin

 

Mijat Simeunović: Dobar dan, pre svega želim da kažem da nisam kriv. Nikada nikoga nisam pratio, mučio. Apsolutno nemam nikakve veze sa tim. Ne znam zašto se toliko nalazim u pritvoru.

Miloš Lukić Selak: Nisam pripadnik nikakve kriminalne grupe. Nikog nisam oteo. U optužnici sam spomenut 5 puta. U pritvoru se nalazim 17,5 meseci. Dolazim iz ugledne porodice, majka mi je direktor. Neću odgovarati na pitanja.

Aleksa Dunjić: Ja sam svoju odvbranu izneo u Tužilaštvu. Imam primedbu što u optužnici piše da sam rekao da je moje oružje i da imam dozvolu za njega, to nije istina.

Borislav Đorđević: Kratko ću se izjasniti da nisam pripadnik kriminalne grupe. Odbranu bih iznosio u prvom sledećem ročištu, ne osećam se najbolje, imam glavobolje.

Aleksa Stošić: Sudija ja ću detaljnu odbranu iznositi kada budem čuo šta Srđan Lalić ima da kaže. Ne želim da odgovaram na pitanja.

Vladimir Dimitrijević: Nisam kriv. Niti sam član bilo kakve kriminalne grupe, niti navijačke. Tokom postupka ću izneti svoju odbranu.

Dragan Mitrović: Nisam kriv. To je sve što ću imati da izjavim u ovoj fazi postupka.

Krivična dela

Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Foto: ATA images

 

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

U okviru prve optužnice na teret im se stavljaju ubistva Milana LJepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara 2021. godine, a pripremno ročište počelo je 13. juna ove godine, iz četvrtog puta. Prvi put je odloženo zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, drugi put zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih, jer je 14. aprila uhapšen kao član kriminalne grupe Darka Šarića i od tada je u pritvoru.

(Blic)

BONUS VIDEO: RITOPEK - Policija ponovo istražuje kuću Veljka Belivuka

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".