Беливук и Миљковић су, подсетимо, у понедељак изнели своју одбрану у којој су негирали извршење најтежих кривичних дела. Данас је планирано изјашњавање још осморо окривљених, после чега следи испитивање тројице сведока сарадника, Бојана Хрватина, Николе Спасојевића и Срђана Лалића.

Изјаве сведока окривљених

Пре њих судија испитује осморицу сведока окривљених, који су сви негирали кривицу.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Мијат Симеуновић: Добар дан, пре свега желим да кажем да нисам крив. Никада никога нисам пратио, мучио. Апсолутно немам никакве везе са тим. Не знам зашто се толико налазим у притвору.

Милош Лукић Селак: Нисам припадник никакве криминалне групе. Никог нисам отео. У оптужници сам споменут 5 пута. У притвору се налазим 17,5 месеци. Долазим из угледне породице, мајка ми је директор. Нећу одговарати на питања.

Алекса Дуњић: Ја сам своју одвбрану изнео у Тужилаштву. Имам примедбу што у оптужници пише да сам рекао да је моје оружје и да имам дозволу за њега, то није истина.

Борислав Ђорђевић: Кратко ћу се изјаснити да нисам припадник криминалне групе. Одбрану бих износио у првом следећем рочишту, не осећам се најбоље, имам главобоље.

Алекса Стошић: Судија ја ћу детаљну одбрану износити када будем чуо шта Срђан Лалић има да каже. Не желим да одговарам на питања.

Владимир Димитријевић: Нисам крив. Нити сам члан било какве криминалне групе, нити навијачке. Током поступка ћу изнети своју одбрану.

Драган Митровић: Нисам крив. То је све што ћу имати да изјавим у овој фази поступка.

Кривична дела

Беливуку и његовом клану се на терет ставља седам убистава, трговина дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Фото: АТА имагес

 

Суд је у јуну потврдио нову оптужницу, другу по реду, којом се терете за убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године.

У оквиру прве оптужнице на терет им се стављају убиства Милана Љепоје, Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Здравка Радојевића и Лазара Вукићевића.

Беливук и припадници његове криминалне групе ухапшени су 4. фебруара 2021. године, а припремно рочиште почело је 13. јуна ове године, из четвртог пута. Први пут је одложено због захтева за изузећа поступајућих судија и тужилаца, други пут због изостанка адвоката Дејана Лазаревића, који је био ангажован као бранилац Беливука, Миљковића и других оптужених, јер је 14. априла ухапшен као члан криминалне групе Дарка Шарића и од тада је у притвору.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: РИТОПЕК - Полиција поново истражује кућу Вељка Беливука

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".