Marko Miljković, koji je optužen da je s Veljkom Belivukom organizovao kriminalnu grupu koja je ubila najmanje sedmoro ljudi, zatražio je juče u sudnici Specijalnog suda da ubuduće sedi u delu sudnice u kom sede i trojica svedoka-saradnika.

- Sudija, hteo sam da vas pitam, da li ste odlučili o podnesku u vezi s mestima za sedenje? Teško je da pišemo i pratimo ono što se dešava u sudnici - rekao je Miljković, pošto je iz boksa za optužene, koji je staklom odvojen od sudnice, u pratnji stražara izveden pred sudsku govornicu.

To nije moguće

U delu najveće sudnice u Specijalnom sudu, koji se nalazi ispred prostora u kom su optuženi, osim zamenika tužioca, advokata, sudskog veća i oštećenih porodica, sede i trojica pripadnika kriminalne grupe koji su pristali da sklope nagodbu s tužilaštvom i postali svedoci-saradnici.

Sudija Vinka Beraha, koja predsedava veću koje sudi klanu optuženom za najteža krivična dela, odgovorila je Miljkoviću da to nije moguće iz razloga bezbednosti.

Rasprava sa sudijom

- Miljkoviću, odgovorila sam vam da to nije moguće, videćemo da se u delu u kom sedite postavi neka stolica - odgovorila mu je sudija, ali je Miljković nastavio da insistira na tome da mu se odgovori čija bi bezbednost bila ugrožena ukoliko bi sedeo u delu sudnice u kom su i zamenici tužioca kao i svedoci-saradnici.

Miljković - Ja neću nikoga da napadnem, a ne bojim se ni da će oni mene.

Sudija - Miljkoviću, vratite se na mesto, stalno nešto tražite.

Inače, dok je Miljković govorio u sudnici, svi optuženi grohotom su se smejali.

- Belivuk se tresao od smeha dok je Miljković govorio. Kasnije, kada je Miljković vraćen u boks za optužene, nešto su došaptavali jedan drugom, smejali se, a Belivuk je Miljkoviću čak rekao „je*em ti sunce“ - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je Belivuk spustio glavu, bio ozbiljan i izgledao kao da se moli, dok je optuženi Aleksandar Vučeljić, zvani Sale Struja, govorio o njegovoj ženi Bojani Belivuk, s kojom je otvorio rentakar agenciju.

Belivukova žena

- NJegova žena je majka troje maloletne dece. Ovde se sad vodi neki postupak za pranje para protiv Bojane Belivuk, a ona je samo htela da radi, bila je srećna zbog toga. Zamislite, majka, kuva, sprema, pegla, srećna što počinje da radi, bila zaposlena na platu od 60.000 dinara, kao i moja supruga, i sad tužilaštvo nju tereti da je htela da pere novac - branio je Vučeljić Belivukovu ženu, protiv koje se vodi postupak za pranje novca.

Belivuk i Miljković juče su se više puta javljali za reč, postavljali pitanja optuženima, ali i pozivali se na članove zakona i tražili od sudije da ih poštuje, a od tužioca da ne postavlja pitanja optuženima koji neće da odgovaraju i govore o Skaju.

- To što tužilac vidi da smo ovoliki i imamo mišiće, ne znači da smo glupi - rekao je Belivuk između ostalog.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".