Nakon izlaganja Milovana Tadića, na red je došao Filip Ivanovski.

Ivanovski negirao optužbe

Filip Ivanovski je rekao da osporava da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i da je učestvovao u otmici.

Ivanovski je naveo da nikada nije razmeravao drogu, kao i da nikada nije pratio pripadnike suprarničke kriminalne grupe, a potom otimao i mučio ljude da bi im dali informacije, kako se navodi u optužnici.

- Meni su Veljko i Marko drugovi, ja nemam nikakvog organizatora, imam porodicu, ja sam iz Pančeva. Ja nisam Supermen, da idem iz Pančeva, pakujem drogu, pa se vraćam - rekao je Ivanovski, tvrdeći da nije učestvovao ni u otmici I. S.

- Veliki sam navijač Partizana i član sam navijačke grupe "Iz principa", nisam član kriminalne grupe, radim pošten posao u javnom preduzeću u Pančevu - dodao je optuženi i izjavio da mu "neko smešta" i da ga je u to siguran pošto mu je u decembru prošle godine uhapšena supruga zbog pranja novca.

Belivuk: Zamoliću sud da zaštiti naša prava

Zamoliću sud da zaštiti naša prava od tužilaštva. Imamo situaciju da pojedini optuženi kažu da neće odgovarati na pitanja vezano za aplikaciju skaj, a tužilac Saša Ivanić postavlja pitanja vezana za to. Zar on misli da smo mi glupi, da imamo ovolike mišiće, a da nemamo mozak - reagovao je Veljko Belivuk posle saslušanja optuženog Filipa Ivanovskog, koji je takođe negirao krivicu.

Slađana Sekulić: Svoju kuću u Tršiću nisam ustupala nikome
Reč je zatim dobila jedina žena optužena Slađana Sekulić, supruga Vlade Georgieva.

- Ja nisam član nikakve kriminalne grupe, niti neke frakcije. Ja sa opojnim drogama u životu nisam imala kontakt, a kamo li se sa nekim udruživala da je prodajem. Svoju kuću u Tršiću nisam ustupala nikome radi pripremanja nekih krivičnih dela. Od mene nije oduzeto nikakvo vatreno oružje. To je moja odbrana, na pitanja neću odgovarati

Podsetimo, do sada su odbranu izneli Veljko Belivuk koji je negirao krivicu za krivična dela za koja je optužen, tvrdeći da je optužnica "izmišljotina" i da su dokazi podmetnuti, kao i Marko Miljković, koji je takođe negirao krivicu i između ostalog, rekao je da ne veruje da su osobe koje se navode kao njihove žrtve mrtve i tražio odbukcione nalaze.

Optuženi Boris Karapandžić izjavio je da ne razume optužnicu, tačnije da razume šta piše jezički, ali ne i ono što je u njoj napisano.

Takođe, juče su pred govornicu Specijalnog suda izašli i Nebojša Janković, koji je rekao da nema veze sa krivičnim delima i da će u daljem postupku iznositi odbranu, a isto su postupili i Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku i Dejan Tešić.

Foto: N. Skenderija

 

Nemanja Đurić je kazao da nema šta da kaže jer je sve već rekao njegov pašenog Budimir.

Miloš Budimir rekao je da "smatra da im je sve namešteno". Rekao je da nije član nikakve kriminalne grupe, već deo navijačke grupe Principi, što nije krimično delo.

Nemanja Lakićević izneo je odbranu i tom prilikom kazao da nema nikakve veze sa nestankom Zdravka Radojevića.

Svedočio je i Nišlija Marko Andrić, zvani Kuzman, koji je postao poznat nakon što je na televiziji prikazan snimak njegovog razgovora o ubijenom LJepoji.

- Da se sumnjičim za svašta saznao sam u medijima kada su moji razgovori sečeni, puštani, a pre toga mi niko nije pružio priliku da se branim - rekao je on, između ostalog, na sudu.

Marko Budimir, posle svog obraćanja sudskom veću, gestikulacijom se obratio i okrivljenim svedocima, Bojanu Hrvatinu, Nikoli Spasojeviću i Srđanu Laliću. On se uhvatio rukom za vrat i tako zapretio da su "gotovi", odnosno da će ih zadaviti.

(Blic)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".