Misteriozni vozač bolida Formule 2 (nekadašnja GP2 serija) prvi put je provozao svog ljubimca 2019, kada je policija zatražila pomoć u potrazi za vozačem. On je osumnjičen da je prekršio zakon o saobraćaju na putevima, na kojima u Češkoj nisu dozvoljena slična trkačka vozila.

Policija je tad ušla u trag osumnjičenom, ali je vozač negirao optužbe. Na kraju je izbegao novčanu kaznu od desetina hiljada dolara ili čak jednogodišnju zabranu vožnje, zahvaljujući kacigi koju je nosio tokom vožnje, zbog čega ga je bilo nemoguće pouzdano identifikovati sa snimka.

Sada se čini da se nesankcionisani vozač vratio. Na istoj deonici autoputa D4 ljudi su primetili istu formulu koja je išla pored drugih vozača na auto-putu, prenosi . Češka policija objavila je kako traga za vozačem Formule, koja se velikom brzinom kretala češkim auto-putem.

Najnoviji snimak s autoputa D4, između Pržibrama i Dobriša, u Češkoj objavljen je na društvenim mrežama i ubrzo postao viralan.

Vidimo kako trkački bolid “tutnji” putem, pedesetak kilometara od Praga, ali identitet vlasnika ostaje misterija.

Kruže glasine da ga je policija jednom zaustavila, kao i da je reč o 45-godišnjaku koji je upravljao neregistrovanim četvorotočkašem.

Drugi detalji nisu poznati, dok su ljubitelji automobilizma uspeli da identifikuju vozilo.

Italijanski duh

U vreme popularnosti GP2 (2005-2016), bolide je proizvodila italijanska kompanija Dallara Automobili.

Kasnije su pali u zaborav, ali očigledno da su pojedini primerci završili u rukama strastvenih kolekcionara.

Dallara bolide pokreću 4.0-litarski Mecachrome V8 agregati, jačine 603 KS.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".