Мистериозни возач болида Формуле 2 (некадашња ГП2 серија) први пут је провозао свог љубимца 2019, када је полиција затражила помоћ у потрази за возачем. Он је осумњичен да је прекршио закон о саобраћају на путевима, на којима у Чешкој нису дозвољена слична тркачка возила.

Полиција је тад ушла у траг осумњиченом, али је возач негирао оптужбе. На крају је избегао новчану казну од десетина хиљада долара или чак једногодишњу забрану вожње, захваљујући кациги коју је носио током вожње, због чега га је било немогуће поуздано идентификовати са снимка.

Сада се чини да се несанкционисани возач вратио. На истој деоници аутопута Д4 људи су приметили исту формулу која је ишла поред других возача на ауто-путу, преноси . Чешка полиција објавила је како трага за возачем Формуле, која се великом брзином кретала чешким ауто-путем.

Најновији снимак с аутопута Д4, између Пржибрама и Добриша, у Чешкој објављен је на друштвеним мрежама и убрзо постао виралан.

Видимо како тркачки болид “тутњи” путем, педесетак километара од Прага, али идентитет власника остаје мистерија.

Круже гласине да га је полиција једном зауставила, као и да је реч о 45-годишњаку који је управљао нерегистрованим четвороточкашем.

Други детаљи нису познати, док су љубитељи аутомобилизма успели да идентификују возило.

Италијански дух

У време популарности ГП2 (2005-2016), болиде је производила италијанска компанија Даллара Аутомобили.

Касније су пали у заборав, али очигледно да су поједини примерци завршили у рукама страствених колекционара.

Даллара болиде покрећу 4.0-литарски Мецацхроме В8 агрегати, јачине 603 КС.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".