Scenarista popularnih domaćih serija Siniša Pavić napisao je brojne legendarne uloge koje je Cvejić odigrao. On ističe da je glumac svoju prvu, ali i poslednju ulogu odigrao u njegovim ostvarenjima.

- Otišao je meni vrlo drag glumac. Nije bio samo talentovan nego i obrazovan, ali dobar i vrlo vaspitan čovek, što nije uvek slučaj. Neki talentovani ljudi sebi svašta dopuštaju. Sa njim sam imao dug period saradnje - priča za Kurir čuveni scenarista, koji se prisetio detalja saradnje s legendarnim glumcem.

Foto: V. Danilov

 

 

- Prvu ulogu je igrao kod mene u filmu "Višnja na Tašmajdanu". Tad je Stope Janković birao glumce i njega je odabrao. On je u toj grupi mladih umetnika pokazao najviše talenata. Posle je igrao u svakoj mojoj seriji. Kako je počeo sa mnom, tako je i poslednju odigrao kod mene u "Junacima našeg doba". On je jedan od onih glumaca na kojima je ležalo ono što radi. Igrao je te uloge baš onako kako sam želeo.

Ipak, Pavić najupečatljivijom ulogom Branka Cvejića smatra ulogu Listera, koga je tumačio u čuvenoj seriji "Porodično blago".

- S ulogom Listera je pokazao najviše. Brilijantno je to odigrao. U "Junacima" je igrao odigrao Arsu Čičanovića, mudru osobu koja u našem savremenom životu imao držao tu porodicu na okupu - završava Pavić.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".