Jedan od najboljih onlajn edukatora, profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, smislio je kreativan način da započne čas posvećen alkalnim metalima, a za to je dobio podršku javnog servisa i Informativnog programa RTS.

Profesor je u formi uključenja u "Dnevnik 2" održao čas hemije u trajanju od 35 minuta, a na kraju je spiker Ivona Pantelić odjavila emisiju i đacima poželela da ostanu uz "RTS Moju školu, jer to je vaše pravo da naučite sve".

Foto: RTS printskrin

 

 

Jedan od najboljih onlajn edukatora, profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, smislio je kreativan...

A sve je počelo ovako... Spikerka Ivona Pantelić čitala je uobičajene vesti kada joj se na "prompteru" pojavio neobičan tekst. Nije se zbunila, ali to je bio samo početak neočekivanih događaja u dnevničkom studiju gde je umesto dnevnih vesti krenula priča o alkalnim metalima.

Udarna vest je da će doći do masovnih otpuštanja. Srećom, nisu ugrožena radna mesta zaposlenih u Srbiji već mesta elektrona u alkalnim metalima, što je bila tema onlajn časa hemije za drugi razred koji je uleteo u program i to baš u Dnevnik.

A sve je u stvari bila ideja maštovitog profesora da privuče pažnju đaka koji leškareći nastavu prate od svojih kuća. Pojava i glas Ivone Pantelić vezuju se za informativne emisije vesti i Dnevnika. Podrazumeva se da je sve što ona kaže u kameru veoma važno. Tako se Ivona našla na času hemije za drugi razred srednje škole na temu "Hemijska svojstva metala 1. grupe".

Spikerka je najavila emisiju i temu, kao i kolegu Miloša sa kojim je podelila obraćanje đacima u prepoznatljivom studiju informativnih emisija koje uvek daju važne informacije.

 

 

Tako je onlajn čas hemije postao studijska emisija sa uključenjem profesora hemije Jovice Plavšića koji je na terenu u kabinetu hemije. Profesor je održao čas hemije u trajanju od 35 minuta, doduše uključenje je trajalo duže od standarda uključenja u informativne emisije. Đaci su dobili i domaći zadatak, a toga u Dnevniku nema.

I tako se profesor obratio ponovo kolegama u studiju, a spiker Ivona Pantelić je odjavila emisiju i đacima poželela da ostanu uz "RTS Moju školu" jer to je vaše pravo da naučite sve.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".