Један од најбољих онлајн едукатора, професор хемије Десете београдске гимназије Јовица Плавшић, смислио је креативан начин да започне час посвећен алкалним металима, а за то је добио подршку јавног сервиса и Информативног програма РТС.

Професор је у форми укључења у "Дневник 2" одржао час хемије у трајању од 35 минута, а на крају је спикер Ивона Пантелић одјавила емисију и ђацима пожелела да остану уз "РТС Моју школу, јер то је ваше право да научите све".

Фото: РТС принтскрин

 

 

Један од најбољих онлајн едукатора, професор хемије Десете београдске гимназије Јовица Плавшић, смислио је креативан...

А све је почело овако... Спикерка Ивона Пантелић читала је уобичајене вести када јој се на "промптеру" појавио необичан текст. Није се збунила, али то је био само почетак неочекиваних догађаја у дневничком студију где је уместо дневних вести кренула прича о алкалним металима.

Ударна вест је да ће доћи до масовних отпуштања. Срећом, нису угрожена радна места запослених у Србији већ места електрона у алкалним металима, што је била тема онлајн часа хемије за други разред који је улетео у програм и то баш у Дневник.

А све је у ствари била идеја маштовитог професора да привуче пажњу ђака који лешкарећи наставу прате од својих кућа. Појава и глас Ивоне Пантелић везују се за информативне емисије вести и Дневника. Подразумева се да је све што она каже у камеру веома важно. Тако се Ивона нашла на часу хемије за други разред средње школе на тему "Хемијска својства метала 1. групе".

Спикерка је најавила емисију и тему, као и колегу Милоша са којим је поделила обраћање ђацима у препознатљивом студију информативних емисија које увек дају важне информације.

 

 

Тако је онлајн час хемије постао студијска емисија са укључењем професора хемије Јовице Плавшића који је на терену у кабинету хемије. Професор је одржао час хемије у трајању од 35 минута, додуше укључење је трајало дуже од стандарда укључења у информативне емисије. Ђаци су добили и домаћи задатак, а тога у Дневнику нема.

И тако се професор обратио поново колегама у студију, а спикер Ивона Пантелић је одјавила емисију и ђацима пожелела да остану уз "РТС Моју школу" јер то је ваше право да научите све.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".